Terug naar Rome na een korte verblijf op Ischia en Procida

Rode Ape. Ischia. Photo Lisa van de Pol. Terug naar rome

Terug te naar Rome,  na enkele dagen Ischia en Procida, was ik in mijn volledig ontspannen Italiaanse mode, dat is namelijke wat deze eilanden met je doen en ik had er totaal nog niet over nagedacht waar ik de eerste nacht zou in Rome  zou verblijven. Maar acht het zou wel goed komen “niet ti preoccupare” … “maak je niet druk” zoals de Italianen altijd zeggen. En dus deed ik zoals de Italianen doen,….DO LIKE THE ITALIANS DO

Terug naar Rome!  Een kleine update!

Wanneer je mijn blog hiervoor niet gelezen hebt even een kleine update. De rode draad van deze blogs is eigenlijk een ‘appartement in Rome’, het duurt even maar we komen er vanzelf. Ik was dus in Rome en wilde ook voor enkele dagen naar het zuiden, in dit geval werden dat de eilanden Isschia en Procida. Even van Zuid Italiaans La Dolce Vita genieten en dan terug naar Rome.

Slechts een paar een paar uur van Rome, Ischia en Procida

Mijn focus in dit artikel is eigenlijk La Bella Roma, en hoe sommige mooie dingen daar op mijn weg kwamen. Maar toch wil ik heel graag wat foto’s delen van mijn uitje naar de eilanden Ischia en Procida! Ischia en Procida zijn gewoon te mooi om er niet even wat aandacht aan te schenken. Als je meer wilt weten over  meer wilt weten over de eilanden Ischia en Procida kijk dan even op mijn aandere website, www.italiansummers.nl (binnenkort on-line)

Terug naar Rome en de verrassing van een vergeten telefoonnummer

Op de terugweg in de trein van Napels naar Rome besloot ik een bericht te sturen naar mijn oude en nieuwe beste vrienden in Rome om toch maar eens te informeren naar een overnachtingsadres. Één van hen had een telefoonnummer ergens in een oude telefoon, een oude telefoon de hij al jaren niet meer had gebruikt, met een telefoonnummer had hij nooit gebeld, en met een naam die hij zich niet kon herinneren. Het was een nummer voor noodgevallen, voor als iemand echt even snel een bedje nodig had. Ik was in dit geval even het noodgeval.

Nog in de trein van Napels naar Rome kreeg ik al een berichtje dat er iets gevonden was voor een overnachting.  Namelijk via het onbekende telefoonnummer van jaren geleden op een oude telefoon. Geen idee waar ik zou eindigen, maar op dat moment vind ik dat wel een avontuurlijk idee!

Wat je nog even moet weten over het appartement in Rome

Tijdens mijn eerste dagen in Rome, vertelde één van mijn Romeinse vrienden me dat het appartement van zijn tante, waarschijnlijk spoedig vrij zou komen. Mogelijk kon ik daar later verblijven, maar niemand wist precies wanneer het vrij zou komen.

Was dit toeval?

Wat denk je waar ik belandde die nacht? Ik kwam in een B&B  terecht (waar niemand van mijn vrienden nog iets van wist) waar mijn kamer recht tegenover, maar echt, recht tegenover, het appartement van de tante was. Vanuit mijn raam keek ik zo uit het appartement, .. de ramen waren op hetzelfde niveau! Bizar! Toeval?

Dromen met het oude Rome om de hoek

Na een hele dag reizen met een boot, taxi’s en treinen was  ik toch lichtelijk vermoeid, maar tegelijkertijd was ik ook enthousiast over alle toevalligheden en nieuwsgierig wat me te wachten staat de volgende dag. Met een hoofd vol Italiaanse dromen viel ik in slaap …… en dit alles met het oude Rome net om de hoek!

Toeval?

De volgende ochtend kon ik met mijn koffers zo de straat oversteken,.op weg naar een nieuw avontuur. Hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt? !! Met al die duizenden plaatsen om te verblijven in Rome?! Iedereen was een beetje in de war .. maar ik vond het geweldig! Toeval??? Het zette me aan het denken, het gebeurde ook allemaal net op een ‘kruispunt’ in mijn leven. Uiteindelijk viel ik met een vermoeid hoofd, maar vol met dromen, in slaap.