Rome,…wat gaan we doen?

Rome De Eeuwige stad,…één groot openlucht museum! Je kunt hier keer na keer terugkomen en je zult steeds weer nieuw steegje, pleintje, museum of kerkje ontdekken. En dan hebben we het niet eens over alle kunstschatten die Rome kent, en shoppen, shoppen, shoppen…. leuke winkels natuurlijk!

Rome! De vraag is, waar begin je?

Rome is een grote stad dus ga er maar vast vanuit dat je toch niet alles kunt gaan zien. Mijn advies is, ga gewoon heerlijk rondstruinen naar een van de pleinen of buurten waar je echt heel graag heen wilt en kijk maar waar je uit komt. Laat je verassen door wat er op je pad komt, wees nieuwsgierig en kijk op binnenplaatsjes van grote palazzo’s waar je eigenlijk niet mag komen. Ga lekker op een terras zitten en laat de wereld aan je voorbij trekken, eet pizza en gelato, maak foto’s, en laat je niet te veel leiden door een planning. Planning werkt sowieso niet in Bella Italia. Just go with the Italian flow!

Dames, neem OOK makkelijk schoenen mee!

De straten in Rome bestaan hoofdzakelijk uit kasseien, je weet wel, van die kleine hobbelige stenen met spleten ertussen. Perfect om je hakken te breken. Neem ook wat makkelijks mee,..je voeten zullen je dankbaar zijn!

Forum Romanum en Colosseum, extra mooi als ’s avond alles verlicht is

Je hebt vast en zeker een aantal highlights op je lijstje staan die je gezien moet hebben. Nou heb je het geluk dat twee van de bekendste bezienswaardigheden van Rome om de hoek van ons appartement liggen, het Colosseum en het Forum Romanum met zijn indrukwekkende overblijfselen van het oude Rome. Dus voor de liefhebbers van het oude Rome,…dit komt goed! Je wandelt hier in de avond zo even naar toe als je wilt, bovendien ziet het nog indrukwekkender uit in de avond als alles mooi verlicht is!

 La Dolce Vita bij Fontana di Trevi en als je er dan toch bent,…doe een wens!

Ga kijken waar Anita Ekberg zich in La dolce Vita door Marcello uit de Trevi Fontein liet halen en als je er dan toch bent gooi dan 1 muntje over je schouder in de fontein als je er terug wilt komen, 2 muntjes als je de liefde van je leven wilt ontmoeten, en 3 als je echt met een Romein wilt trouwen. En ereid je voor op een enorme mensenmassa of ga heel vroeg of heel laat.


Pantheon, Piazza della Rotonda. In de ochtend vaak nog rustig

Bezoek het waanzinnig mooie Pantheon op het Piazza della Rotonda, heel imposant, zowel van buiten als van binnen. Ochtend en avond hebben mijn voorkeur, in de ochtend is het nog niet zo druk en in de avond hangt er een gezellig sfeertje en is alles prachtig verlicht. Ga eens met een omweg richting Piazza Navona, via Piazza Maddalena en via dell’Orso.

Piazza Navona,  Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi |De vier Stromen Fontein

Vanuit via dell’Orso ga je links richting Piazza Navona. Bekend om zijn 3 fonteinen, maar toch met name om de grote fontein van Bernini, de Vier Stromen Fontein. In de avond gezellig met straatartiesten, kunstenaars en volle terrassen. Ga zeker de kleine steegjes in rondom het Piazza Navona, anders mis je echt iets!

∼ Roman Holiday ∼

Campo de Fiori, de bekendste open lucht markt van Rome

Wat een heerlijk levendig plein is dit en zeker ook de buurt er om heen! Met iedere dag markt (behalve zondag) waar je van alles en nog wat kunt kopen zoals verse groenten en fruit, aardewerk, kleding. De straatjes rondom het plein zijn betoverend mooi met hele kleine restaurantjes en antiekwinkeltjes.

Een stuk pizza, een broodje of iets zoets?

Aan de rand van het Campo dei Fiori vind je een bakkerij waar de Romeinen graag in de rij staan voor een broodje of stuk pizza, Forno Campo de Fiori. Let op de grote letters boven de ingang.

Trastevere , aan de andere kant van de Tiber, een klein wereldje op zich

Een authentieke wijk aan de andere kant van de Tiber met smalle steegjes, veel kleine barretjes en restaurantjes en nachtleven. Echt een wijk om doorheen te slenteren. Vanaf Campo dei Fiori makkelijk te bereiken via de Ponte Sisto brug over de Tiber (circa 3 minuten) en begin ergens in het hart van Trastevere zoals Piazza Santa Maria.

De Spaanse Trappen, Piazza di Spagna

Waarschijnlijk een van de bekendste plaatjes van Rome. De Spaanse Trappen met de Barcaccia fontein, de fontein in de vorm van een zinkend schip, van Bernini. Bereid je voor op toeristische drukte als je hier heen gaat! Je kijkt iot op Via Condotti,..shoppen!

De Spaanse Trappen, Piazza di Spagna

Waarschijnlijk een van de bekendste plaatjes van Rome. De Spaanse Trappen met de Barcaccia fontein, de fontein in de vorm van een zinkend schip, van Bernini. Bereid je voor op toeristische drukte als je hier heen gaat! Bij nacht heb je vanaf de Spaanse Trappen een prachtig uitzicht over de stad en uiteraard op de Via Condotti, vol met designer shops. Dus als je geld wilt besparen ga dan ’s avonds laat als de winkels gesloten zijn.