Locatie van het appartement

Jouw Roman Holiday begint hier! In een klein, verborgen zijstraatje, met het Forum Romanum, het Colosseum en de trendy wijk Monti, op 5 minuten lopen. De locatie is heel centraal in Rome,….en zoals je vast wel gehoord hebt; alle wegen leiden naar Rome, dus dat moet goed komen toch?!

De geweldige locatie van het appartement is een echte plus! In het hart van het Colosseum, het Forum Romanum en de wijk Monti. Slechts 5 minuten lopen!

Het uitnodigende, kleine appartement in het historische Rome ligt in een klein, autovrij, geplaveid steegje. Het steegje loopt uit op een grotere straat. Wanneer je het appartement verlaat loop je via een van de smalle steegjes zo naar het Colosseum, het Forum Romanum,  Piazza Venezia, allemaal op ongeveer 5 minuten loopafstand. Ook Piazza Navona, Campo dei Fiori, de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein liggen op loopafstand, een wandeling van circa 15/20 minuten. Voor de hippe en trendy wijk Monti steek je de straat over en je bent er binnen 2 minuten! Een erg centrale maar toch rustige locatie.

Je bent niet van het wandelen?

Geen probleem! Op de hoek van de straat kun je fietsen en scooters huren. Als je richting Forum en het Colosseum loopt vind je taxi’s en geef je de voorkeur aan de bus, die stopt in de grotere straat op 3 minuten wandelen. Dus, wat je ook voor vervoer zoekt, het is allemaal binnen handbereik.

Appartement in Rome te huur, Casa Cuore di Roma. Rome rental, Colosseum. Pgoto by Lisa van de Pol

Ons Colosseum | Monti appartement bevindt zich in een historisch, authentiek gebouw uit 1500

De locatie van het huis in Rome, is op de derde verdieping van een oud, authentiek pand. De buurt is schilderachtig en het huis geeft je een veilig gevoel. Zowel de begane grond als de tweede verdieping worden bewoond door Italiaanse families. Je bevindt je dus echt tussen de locals. Er is geen lift, maar slechts twee kleine trappen brengen je naar de derde verdieping.

Aanvullende informatie over de locatie in Rome

Ervaar het echte Italiaanse leven zoals de lokale bevolking dat doet! Dat is toch wat zoeken wanneer we dromen van Italië. Ons appartement biedt je die kans!

Leven als een local! Het appartement ligt in een historisch gebouw in een authentieke Romeinse wijk waar “normale”  Romeinen wonen die een Italiaans leven leiden.

Koken als een local! Onze kitchenette is van alle gemakken voorzien en kan je inspireren om heerlijke Italiaanse gerechten te bereiden. Italiaanse lekkernijen, verse groenten en fruit, typisch Italiaanse ingredienten koop je allemaal in de buurt.

Winkelen als een local! Als je je boodschappen gaat doen zul je snel kennis maken met de locals. Zoals Francesco, uit Calabrie, met zijn kleine winkeltje vol heerlijke wijnen, pasta en andere lekkernijen. Of Paulo en Maria met hun super kleine winkeltje, maar volledig afgeladen met huishoudelijke artikelen, glazen, gereedschap etc.

Ondanks dat het appartement zo centraal ligt merk je in het rustige straatje maar weindig van de toeristische drukte zo dicht in de buurt. In de schilderachtige straatjes aan de overkant van de straat, in de wijk Monti, vind je winkels en restaurants.

Exclusieve privé rondleiding in Rome

We kunnen je adviseren over de leukste routes, bezienswaardigheden, restaurants of musea en we kunnen een exclusieve prive wandeling voor je regelen. Wij doen alleen wandelingen met een maximaal 4 personen. Wij hebben liefde en passie voor  Rome en zeer uitgebreide kennis van het oude Rome, Rome Colosseum, Rome Forum Romanum en het klassieke Rome.

Wanneer je hier vragen over hebt neem contact met ons op en laat het weten in wat voor wandeling in Rome je geinteresseerd bent

Dus, als je vragen hebt, neem dan contact met ons op en wij doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij spreken Engels, Italiaans, Duits en Nederlands!

Kijk altijd even om het hoekje

De beste manier om een ​​stad of een wijk, te ontdekken of beter gezegd te ervaren, is door gewoon rond te gaan wandelen en te zien en zien wat er op je pad komt. Hier een paar tips

Blijf weg van toeristische restaurants

In de hele buurt rond het appartement heb je restaurants, vooral in de buurt Monti aan de overkant van de straat. Wij adviseren je echt niet naar  restaurants aan de grotere drukke straten waar de obers je naar binnen proberen te praten. Of de restaurants bij grote toeristische trekpleisters. Duik de kleine straatjes in weg van de toeristen, kijk in een verborgen hoekje van een plein. En kijk waar de locals naar toe gaan,..altijd goed!

De wijk Monti

Aan de overkant van het appartement vind je de wijk Monti, een van de hipste wijken van het moment. Neem een ​​kijkje op de Piazza Madonna dei Monti, met de fontein in het midden. Het bruisende hart van Monti, met name in de avonduren, als iedereen gezellig op het terras zit of op de trappen van de fontijn. Wandel verder door de geplaveide straatjes en je vind designer winkels, boetiekjes en tweedehands winkels. Ga zeker naar de Via Urbana en de Via del Boschetto.  Op zaterdag en zondag is er een overdekte markt in Monti met tweede hands kleding en designerspullen.

Vanaf de luchthaven Rome Fiumicino

Je neemt de “Leonardo Express” shuttle trein of SIT Bus Shuttle naar het centraal station Termini en volg de aanwijzingen hieronder (zie vanaf station Termini).

Een taxi van Rome Fiumicino naar het appartement kost  48 euro. Vaste prijs. Neem alleen officiële  taxi’s  met een meter.

Vanaf de luchthaven Rome Ciampino

Je neemt de SIT Bus Shuttle naar het centraal station Termini en volg dan de onderstaande aanwijzingen (zie vanaf het station Termini)

Een taxi van Rome Ciampino naar het appartement kost je 35 euro. Vaste prijs. Neem alleen officiële witte taxi’s met een meter.

Vanaf station Termini

Bus – Vanaf station Termini neem je bus nr. 75 (9 minutes)  Halte Via Cavour/Ricci

Metro – Vanaf  stationTermini, neem je Metro Lijn B (blue line) in richting Laurentina en je stapt uit bij “Cavour” (1 halte)

Een taxi vanaf station Termini naar het appartement kost circa 7 euro, geen vaste prijzen. Neem alleen officiële witte taxi’s met een meter.