La Dolce Vita in Rome, maar dan net even anders…

Rome, weekendje Rome, Appartement Casa Cuore di Roma

Flaneren in leuke jurkjes, shoppen en zwoele zomeravonden zijn beelden die bij me op komen als ik denk aan La Dolce Vita in Rome.

Rome, de stad van Fare La Bella Figura

Nog snel even mijn make-upje bijwerken in mijn gehuurde cabrio voordat ik op mijn Capri slippertjes naar een gezellig terras wandel waar ik van een heerlijk fris Italiaans wijntje en onovertreffelijke Italiaanse maaltijd ga genieten terwijl de wereld aan me voorbij trekt. Zo had ik het min of meer in gedachten…..dat liep anders!

La Dolce Vita in Rome,…maar dan even anders

Mijn La Dolce Vita in Rome zag er een tijdje geleden een tikje anders uit. Met een buitentemperatuur van circa 30 graden ging ik in het appartement in Rome de strijd aan met Italiaanse stofnesten. Terwijl mijn leuke jurkjes vanuit de kast naar me lonkten stond ik in een oud t-shirt, joggings en met opgeknoopte haren met antieke meubels te slepen, te poetsen en te schilderen. Er was me gevraagd of ik appartement een nieuwe look wilde geven voor de verhuur en dat deed ik maar al te graag!

Van Toscaans roze naar fris wit

Met het zweet op mijn rug was ik aan het schuren en schilderen. Vooral het schilderen was een tijdrovende klus aangezien iemand, vast met heel veel liefde het hele appartement ooit in een Toscaanse kleur roze had geverfd. Op den duur wordt dat toch wat minder fris, dus met een kwast witte verf erover. In de kamer was het een priegelwerkje om niet de oude muurschilderingen met familiewapen weg te kwasten…..,..ja,….het zal je maar gebeuren!

Con Amore

Ik heb staan zweten, schuren en poetsen tot letterlijk de gaten in mijn broek vielen. En tijdens deze make-over van dit appartement wat volledig onverwacht op mijn pad kwam was er absoluut geen sprake van La Dolce Vita zoals in het plaatje hierboven geschetst, maar op zoveel andere manieren was het TOCH La Dolce Vita. Met zoveel liefde en plezier heb ik dit appartement een nieuwe look gegeven. Kijk hier en hier! Lieve mensen ontmoet en even geleefd zoals de locals dat doen. Hoe mooi is het als je kansen als deze krijgt. En,….mijn lonkende jurkjes heb ik na het karwei allemaal intensief gedragen, ja, voor het echte zoete leven in Bella Italia.

 Ciao, Lisa

Lisa van de Pol | Italian Summers in Rome. La Ddolce Vita in Rome. Rome apartment Casa Cuore di Roma #lovitalia