From Rome with Love, apartment in Rome, near Monti

Lisa van de Pol in Rome, Monti, Casa Cuore di Roma

Ja, dat klinkt altijd goed toch, From Rome with Love?! En het klinkt niet alleen goed maar dat is het ook! Deze, waarschijnlijk heel veel gefotografeerde deuren, vind je in de wijk MontiDoors in Rome, Monti. Photo by Lisa van de Pol. Apartment for rent in Rome, Casa Cuore di Roma

Monti, een gezellige buurt met designers, vintage winkels en nog niet massaal bezocht door toeristen

Een van de charmantste oude woonwijken in de stad Rome, nu nog zonder massa toerisme, kleine smalle steegjes, met als middelpunt het plein Piazza della Madonna dei Monti waar het in de avond gezellig druk is. Met name de fontein in het midden van het pleintje is geliefd om lekker te gaan zitten met een glas wijn. Kortom een heerlijke wijk om doorheen te struinen met leuke kleine boutiques, restaurantjes en op zaterdag en zondag een overdekte vintage markt, Mercato Monti, waar je kleding en sieraden en andere creatieve dingen kunt kopen. In de hele wijk Monti vind je trouwens veel vintage shops met de met prachtige designer spullen.

Leuk om te weten

In tegenstelling tot de hippe trendy wijk wat Monti nu is, was het in het verleden een arme volksbuurt met criminelen, zwervers en bordeelsluipers,…ja, ja het was een ouderwetse buurt voor prostitutie. Maar maak je geen zorgen, daar vind je niets meer van terug. De wijk Monti wordt nu bewoont door kunstenaars, schrijver en designers.

De wijk Monti vind je tegenover het appartement Casa Cuore di Roma

Ons appartement heeft de ideale ligging als je de hele dag al rond gewandeld hebt in de stad en je wilt het in de avond even lekker rustig aan doen. Vanuit het appartement loop je in 3 minuten naar de overkant zo de wijk Monti in. Even lekker een wijntje drinken, misschien 2 of 3,…en je kunt bijna rollend je bedje in!

Ciao, Lisa

Lisa van de Pol in Rome, Monti, Casa Cuore di Roma