Een paar dagen naar Rome! Italiaanse “medicatie”

Pantheon. Appartement in Rome, Casa Cuore di Roma. Foto by Lisa van de Pol

Een paar dagen Rome! Ja, soms lopen dingen nu eenmaal anders dan je verwacht en in dit geval werden het meer dan een paar dagen en heeft het mij een aantal prachtige dingen opgeleverd, zoals ‘Het appartement in Rome’. Het appartement in Rome, met de naam Casa Cuore di Roma,…Huis Hart van Rome en in dit geval ook in het hart van Rome

 

Behoefte aan Italiaanse Medicatie

Een paar dagen Rome! Begin september wilde er even tussen uit. Alleen. Ik had behoefte aan nieuwe prikkels, inspiratie en een andere omgeving. Simpel gezegd, ik had behoefte aan “Italiaanse Medicatie” Ik had bedacht dat ik een paar dagen naar Rome wilde en dan vanuit Rome verder zou reizen naar het Zuiden van Italië. Rome ligt nou eenmaal super centraal wanneer je door Italië wilt reizen.

Uitzicht op het Pantheon

Ik sprong, eigenlijk zonder al te veel verwachtingen, op een vliegtuig naar Rome. Mijn B&B had de beste plek ooit, al was de B&B zelf nou niet echt het gezelligste plekje ooit! Vanaf de binnenplaats van de B&B liep ik zo tegen het Pantheon aan!  Wat een uitzicht! Wat een geweldige locatie, dat dan weer wel! Ik had een aantal heerlijke dagen in Rome, zocht oude vrienden op en ontmoette nieuwe vrienden, en,..het leukste van alles,…ik zag Rome met een totaal vernieuwde blik!

Een paar dagen Rome, terug bij de Spaanse Trappen

Waar ik 17 jaar geleden niet kon wachten om met mijn derrière op de Spaanse Trappen te gaan zitten, wist ik nu niet hoe snel ik er weer vandaan moest komen. Nadat ik in een paar van mijn favoriete winkels was geweest uiteraard, .. het was zooo druk,…zooo warm,  te veel mensen voor mijn voeten. Ik had gewoon het geduld niet,…of moet ik zeggen niet meer?! De Spaanse Trappen en de Via Condotti stonden 17 jaar geleden aan de top van mijn lijst the place to be in Rome. Alle must-do’s had ik 17 jaar geleden wel gezien ……. WAT? …17 jaar geleden!  Nu ik er over nadenk,… de laatste keer dat Rome en ik elkaar gezien hadden was 17 jaar geleden. Hoe was dat mogelijk?! Al die jaren ging ik meerdere malen per jaar naar Italië, vloog er overheen en reed er aan voorbij….maar waarom niet even naar Rome vraag ik me nu af?!

Hernieuwde kennismaking met Rome

Nu bezocht ik kleine afgelegen steegjes, keek overal om hoekjes waar iedereen aan voorbij liep en ging naar verboden binnenplaatsen. Ik zocht naar kleine verborgen winkeltjes en ik liet de wereld voorbij aan me voorbij gaan vanaf terrassen in de verschillende wijken.  Altijd met mijn camera’s bij me, 3 in totaal, niets was veilig voor de camera,..en Rome is bijzonder fotogeniek. Kortom, voor mij een mooie hernieuwde kennismaking met Rome.

Van Rome een paar dagen naar het Zuiden van Italië

De  B&B had ik voor een dag of 5 geboekt en dan zou ik vanuit Rome doorreizen naar het zuiden van Italië. Zo gezegd zo gedaan! Ik ging naar het Zuiden van Italië, maar ik wist al vanaf het moment dat ik vertrok vanuit
Rome, dat ik na wat zuidelijk temperament snel terug zou zijn in de Eeuwige Stad. Nog een beetje meer van Rome genieten! Wat ik NIET wist was dat Rome een aantal leuke verrassingen voor mij in petto had. NIEUWSGIERIG??? Lees er hier BIJNA alles over! De rest vind je binnenkort op mijn andere site, Italian Summers! Ja, ja, die zomers in Italië,…we hebben er allemaal wel mooi herinneringen aan!