Appartement in Rome! Een nieuwe look voor verhuur

Appartement in Rome te huur. Maar eerst was er de make-over. Om de hoek van het Colosseum

Terug in Rome na mijn korte break in Zuid-Italie hoorde ik al snel dat het appartement in Rome vrij kwam voor verhuur (lees hier mijn blog als inleiding) en dat het ook een beetje opgelapt moest worden. Hoe leuk is dat?! Ik was er helemaal klaar voor.

Een appartment in Rome met behoefte aan nieuwe vrolijke energie!

Daar stond ik dan in het net verlaten appartement in Rome. Het voelde een beetje als een huis dat zijn liefde verloren had. Je kent het wel, zo’n huis dat net verlaten is,… de sfeer is weg! Daar moest snel wat aan gedaan worden! We hebben muziek op de computer aangedaan en ramen en deuren open gegooid. Langzaamaan stroomde er verse zomerse zuurstof het appartement in Rome binnen. Nieuwe energie! Samen met goede vriend Claudio begonnen we meubels te verschuiven.

Appartement in Rome, nu na decoratie te huur in Rome. Om de hoek van het Colosseum

Schrobben, schoonmaak en winkelen

Een prachtig mooie antieke spiegelkast stond in de keuken en moest echt terug naar de kamer, naar zijn andere antieke vrienden, ander mooi antiek interieur. De kast van de kamer ging naar de keuken. De kleine make-over nam ik vol enthousiasme op me en droomde dat ik in mijn eigen appartement in Rome aan het werk was. Ik heb geschrobd en schoongemaakt als een echte Italiaanse met een enorme zonnebril op (ja, ook tijdens het reinigen, natuurlijk!) en met heel veel plezier deed ik de boodschappen die voor het huis gehaald moesten worden. Een vreselijke straf natuurlijk, maar ja iemand moet het doen!

Huhhh? ….Geen Matras?!!

Alles ging in rap tempo! Diezelfde middag hadden we nog een matras en bedbodem nodig … de vorige eigenaar had al zijn spullen meegenomen uit het appartement in Rome en nu was er slechts een mooie antieke bed, maar NIENTE bedbodem en NIENTE matras.

Nu ben ik best flexibel en roep altijd “No horries , no worries!” maar een matrasje voor de nacht zou toch wel lekker zijn,…dusssss!

Waar  regel je dat in het hartje centrum van Rome? En zou dit echt zo snel kunnen???  Ik ging met Claudio op pad, geboren en getogen in Rome en kent hij Rome op z’n duimpje. In een razendsnel tempo (jongens, mijn conditie…pfff) liepen we naar een aantal adressen in kleine steegjes en ondertussen werden er een aantal gepassioneerde telefoongesprekken gevoerd, zoals alleen Italianen dat kunnen, over de mogelijkheden van matrassen en bedbodems. In dit geval had ikzelf al lang bij dat grote woonwarenhuis voor de deur gestaan, je weet wel, daar langs de snelweg, maar hier lossen ze dat liever anders op.

Lieve oudere dames met goede tips achter het Piazza Navona

Tenslotte belandden we in één van de kleinste steegjes achter Piazza Navona. Een piepklein winkeltje, volgestouwd met stoffen en naaimachines en twee lieve oude dames die ons adviseerden waar we moesten zijn. Het was een uitdaging, de juiste maat zien te vinden en het moest ook dezelfde dag nog geleverd worden en het was al laat in de middag. Maar heyyyy, ergens in deze mooie kleine steegjes achter het Piazza Navona vonden we de juiste matras en de juiste bedbodem. Er was hier en daar zeker sprake van wat ‘name dropping’ (werkt in Italië), omdat de levering dezelfde avond nog echt een uitdaging was! Maar ja, ze maakten de belofte!

Klein vrachtwagentje, klein vrachtwagenchauffeurtje, .. maar het werkt!

De spullen zouden allemaal vroeg in de avond geleverd worden Dussss (iedereen met dat vooroordeel over Italia), zeg niet nogmaals dat het niet mogelijk is om in Italië iets snel geregeld te krijgen en op tijd! Ongeorganiseerd Italië  leek opeens heel goed te werken!! Vroeg in de avond werden eerst de matras en kussens geleverd. Een beetje later, parkeerde het meest schattige vrachtwagentje wat je ooit hebt gezien beneden bij het Rome appartement. En yessss, met bijpassende Italiaantje. Maar het was er! alle maal gelukt!

Ongeorganiseerd Italia werkt prima!

Uiteindelijk hebben we alleen het nieuwe bed geplaatst en het prachtige antieke, houten bed wat rust gegeven tegen de wand.  Toen ik ’s nachts  in mijn bed kroop, was ik moe maar voldaan, zo veel gedaan en dat slechts in 1 één dag. Een paar van mijn Nederlandse vrienden zouden versteld staan van de snelle acties van de Italianen. En mij stond geweldige Italiaanse koffie te wachten in de ochtend!